Redactie
11-02-2021

Deel dit bericht

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Samsam en Kidsweek in de Klas hebben daarom een vakoverstijgend lespakket ontwikkeld voor groep 5 t/m 8 over verkiezingen en democratie. Het pakket bestaat uit 30 exemplaren van het tijdschrift Samsam, 30 exemplaren van de kinderkrant Kidsweek, acht lessen over democratie en een maand toegang tot beide lesmethodes.

Met de lessen worden kerndoelen van vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, burgerschap en taal behandeld. Leerlingen leren over democratie in Nederland en in het buitenland, ze leren ook debatteren en eigen verkiezingen organiseren. Leerlingen lezen verschillende teksten en werken zo ook aan hun woordenschat en tekstbegrip.

Hoofdredacteur Henrike van Gelder: ‘Zo worden kinderen ook voorbereid op hun eigen rol in de maatschappij. Ze leren dat ze later ook de mogelijkheid krijgen om mee te beslissen tijdens verkiezingen. En hoe ze een mening kunnen vormen over belangrijke onderwerpen. Wij zijn ontzettend trots en blij dat we met dit pakket de krachten van onze mooie merken kunnen bundelen.’

Het pakket kost €35,- en wordt op 4 maart geleverd. Vanaf 1 maart hebben scholen toegang tot het online lesmateriaal. Scholen kunnen dit pakket bestellen via dit formulier.

 

 

Over Samsam
In Samsam staan verhalen van kinderen van over de hele wereld en over hun ervaringen met een maatschappelijk vraagstuk of thema. Onze redactie schrijft artikelen en maakt filmpjes over deze kinderen, zodat leeftijdsgenoten in Nederland zich met hen kunnen identificeren. Bij deze verhalen en filmpjes maakt onze onderwijsredactie burgerschapslessen voor groep 5 t/m 8. De lessen sluiten aan bij de kerndoelen op het gebied van burgerschap. Scholen kunnen kiezen voor een abonnement of bestellen de thema’s los.

Over Kidsweek in de Klas
Kidsweek is een echte papieren krant, voor kinderen van 7 tot 12 jaar. In Kidsweek lezen kinderen elke week het laatste nieuws uit Nederland en de wereld. Kidsweek in de klas – Wereld & Taal biedt aan de hand van het nieuws uit Kidsweek lesmateriaal aan waarbij de (kern)doelen van wereldoriëntatie en taal geïntegreerd worden aangeboden. Het lesmateriaal is geschikt voor groep 5 t/m 8 en wordt op 2 niveaus aangeboden.