Adformatie

Adformatie is marktleider op het gebied van vakinformatie voor de marketing-, media-, creatie- en communicatiebranche. Het platform richt zich op marketeers, communicatieadviseurs en media-professionals die voorop willen lopen in hun vakgebied. Met een vakglossy, website, e-zine en nieuwsbrieven bereikt Adformatie maandelijks ruim 350.000 professionals in de marketing, media en creatieve sector. Adformatie organiseert ook diverse evenementen, waaronder CMO Day, Dutch Creativity Awards, MarketingLive! en de talkshow Adformatie Connects Live.

Marketingoplossingen

Selecteer marketingoplossing...

DOELGROEPBEREIK

Bereik alle professionals in marketing, media, creatie en communicatie

De verschillende channels van Adformatie worden maandelijks gevolgd door ruim 350.000 professionals in de marketing, media, creatie en communicatie. Van cmo’s en communication directors tot growth hackers en data-analisten.

Binnen ons all channel-platform heeft elk medium zijn eigen kracht. Daardoor kunnen wij oneindig veel oplossingen bieden om je marketingdoelstellingen te behalen: of het nu gaat om brand awareness, thought leadership of direct leads genereren.
Dit wil ik

BRAND AWARENESS

Breng je merk naar het hart van de doelgroep

Of je nu meer merkbekendheid zoekt, loyaliteit of onderscheidend vermogen, een marketingcampagne in samenwerking met Adformatie zet je merk op de kaart bij alle professionals in marketing, media, creatie en communicatie.

Op basis van je doelstelling en doelgroep werken we een doelgerichte aanpak uit om de effectiviteit van je campagne te optimaliseren. Meestal is dit een combinatie van meerdere on- en offline kanalen. Denk hierbij aan display advertising, branded content in ons magazine en op de website, of het sponsoren van congressen, seminars of evenementen.
Dit wil ik

Thought leadership

Word een autoriteit binnen je vakgebied

Wil je potentiële klanten aan je merk binden en tegelijkertijd een reputatie als ‘thought leader’ vestigen? Dan is een content partnership met Adformatie een interessante optie. Je leest er alles over in het hoofdstukje ‘content partnership’.
Dit wil ik

Lead generation

Kom in direct contact met potentiële klanten

Wil je leads verzamelen waarmee je direct aan de slag kunt? Adformatie biedt daarvoor diverse mogelijkheden. Via ons platform kun je bijvoorbeeld kennis delen in de vorm van een whitepaper. Hoe relevanter de content, hoe groter de kans dat potentiële klanten die content downloaden.

Heb je zelf geen content beschikbaar? Dan maken wij die voor je. Vanzelfsprekend krijg je alle contactgegevens van potentiële klanten, AVG-proof!
Dit wil ik

Recruitment

Vind de juiste medewerkers

Het aantrekken van talent in een krappe arbeidsmarkt is een van de grootste uitdagingen waar ondernemingen voor staan. Het all channel-platform van Adformatie biedt volop mogelijkheden om dat talent te vinden.

Dankzij de combinatie van interessante vacatures en hoogwaardige content, brengt onze online vacaturebank werkgevers in beeld bij de beste kandidaten. Of het nu gaat om ambitieuze werkzoekenden of professionals die (nog) niet actief op zoek zijn naar een nieuwe job. Door onze naam te verbinden aan je vacature, vergroot je de kans op een succesvolle match aanzienlijk.

Maar alleen een vacature plaatsen is vaak niet voldoende. Je kunt ook denken aan branded content om jong talent te enthousiasmeren. Bijvoorbeeld een interview met werknemers die al bij je onderneming werkzaam zijn. Of een presentatie van een succesvolle case die je onderneming op de kaart heeft gezet. Dat kan online, maar ook in onze maandelijkse vakglossy Adformatie. Een combinatie van on- en offline channels geeft je boodschap meer urgentie en verhoogt de attentiewaarde.
Dit wil ik

Eventmarketing

Oog in oog met je doelgroep

Masterclasses, workshops, round tables, live community’s en opleidingen: Adformatie organiseert jaarlijks meer dan tien events waar je vakgenoten en potentiële afnemers persoonlijk kunt ontmoeten. Per event worden sponsorpakketten op maat samengesteld, die het contact met je doelgroep extra makkelijk maken.

Een sponsorpakket bevat niet alleen middelen voor een effectieve presentatie tijdens het event, maar ook voor een opvallende promotie voorafgaand aan en aansluitend op het evenement, zowel online als in het magazine.

Benieuwd welke evenementen en opleidingen er komend jaar op de planning staan? Bekijk onze actuele agenda.
Dit wil ik

Content partnership

Claim thought leadership op jouw domein

Als je content plaatst onder de vlag van Adformatie, trek je meer aandacht dan via je eigen kanalen en kun je sneller uitgroeien tot een autoriteit op jouw vakgebied.

Binnen de online community van Adformatie krijg je een eigen pagina in de look & feel van jouw organisatie. Daar kun je zo vaak als je wilt content plaatsen die je merk relevant maakt, klantloyaliteit versterkt, je corporate reputatie (be)vestigt en/of concrete leads genereert.

Je publicaties worden gepromoot in nieuwsbrieven en op de homepage bij relevante artikelen, in relevante domeinen en bij relevante zoekresultaten.

Onze partnermanager kan je helpen met het samenstellen van relevante content en een slimme contentmarketingstrategie, die rekening houdt met de verschillende manieren waarop potentiële afnemers informatie zoeken.
Dit wil ik

Custom publishing

Creëer een voorkeurspositie met content op maat

Met inspirerende content in de vorm van kennisartikelen, blogs, whitepapers, onderzoeken of videoproducties, creëer je een voorkeurspositie bij je potentiële klanten.

Als je zelf de tijd, ervaring of capaciteit mist om op maat gesneden content te maken, kun je een beroep doen op onze experts. Zij kunnen je diverse voorbeelden laten zien van succesvolle custom publishing-cases.
Dit wil ik

Informatie over Adformatie

Selecteer...

PROFIEL

Door wie wordt Adformatie gelezen?

Adformatie is het enige platform in de marketing- en communicatiebranche in Nederland met betalende abonnees, waardoor de betrokkenheid van de doelgroep zeer hoog is.

Onze lezers en bezoekers bestaan uit ceo’s, cmo’s, brand managers, content marketeers, communication directors, strategy directors, reputatiemanagers, (digital) creatives, mediastrategen, pr consultants, growth hackers, sea- specialisten, data-analisten, salesmanagers, copywriters, artdirectors en communicatiespecialisten.

MAGAZINE

Een rijk gevulde vakglossy: Adformatie

In Adformatie staan best practices, interviews met ceo’s, cmo’s, gamechangers en thought leaders uit het vak, kennisartikelen over trends en actualiteiten, en diepgravende analyses over strategische vraagstukken en wetenschappelijke onderzoeken. Het blad wordt op persoonlijke titel toegestuurd aan betalende abonnees.

 • verschijnt 8 keer per jaar
 • Oplage: 7.500
 • Bereik: meer dan 20.000 professionals

ONLINE

Een bloeiende, interactieve online community: Adformatie.nl

Online kun je 24/7 terecht voor het laatste vaknieuws, achtergronden, onderzoeken en onze uitgebreide vacaturebank.

De website Adformatie.nl bestaat uit 4 channels: nieuws, events, vacatures en partners. Nieuws, achtergrondverhalen, visies en inzichten uit het vak kun je filteren op topics zoals ‘contentmarketing’, ‘data & insights’, ‘gedragsverandering’, ‘effectiviteit’ en ‘merkstrategie’.

Abonnees hebben ook toegang tot de premiumartikelen over bijvoorbeeld gamechangers en analyses van actuele gebeurtenissen.

 • Unieke bezoekers per maand: 300.000
 • Pageviews per maand: 500.000
 • Volgers sociale media: 127.000

E-MAILNIEUWSBRIEF

Het laatste nieuws over marketing, media, creatie en communicatie

Adformatie verspreidt dagelijks e-mailnieuwsbrieven met het laatste nieuws over marketing, media, creatie en communicatie. De highlights staan in een wekelijkse e-mailnieuwsbrief. Daarnaast worden er wekelijks ‘endorsed’ nieuwsbrieven rondgestuurd, waarin de publicaties van onze contentpartners worden uitgelicht. Ook sturen we gesegmenteerde nieuwsbrieven met specifieke onderwerpen, zoals whitepapers. Op zondag wordt de vacaturenieuwsbrief verstuurd.

Nieuwsbrieven die Adformatie verstuurd:

 • Dagelijkse nieuwsbrief: 34.000
 • Adformatie update: 9.700
 • Adformatie Marketing (wekelijks): 15.000
 • Adformatie Communicatie (wekelijks): 15.000
 • Adformatie Media (wekelijks): 19.000
 • Adformatie Creatie (wekelijks): 6.500

Vacaturebank

HÉT WERVINGSKANAAL VOOR DE MARCOM

Onze online vacaturebank brengt werkgevers in beeld bij de beste kandidaten. Dankzij de combinatie van interessante vacatures én hoogwaardige content, valt een vacature op bij zowel ambitieuze werkzoekenden als hoogopgeleide professionals die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe job. Door onze naam te verbinden aan een vacature, wordt de kans op een succesvolle match aanzienlijk vergroot. Vacatures worden binnen 24 uur online gezet.

 • Unieke bezoekers per maand: 18.000
 • Pageviews per maand: 22.000

 

MARKETINGOPLOSSINGEN ONLINE VACATUREBANK
Standaard vacature
Een standaard vacature is 30 dagen te zien op Adformatie.nl. De vacature wordt doorgeplaatst op Top LinkedIn, Twitter en Facebook.

Spotlight vacature
Een spotlight vacature is standaard te zien op Adformatie.nl. De vacature krijgt een prominente positie in de vorm van een logo en een tekstlink aan de rechterkant van de vacaturebank. En hij wordt uitgelicht in een nieuwsbrief van Adformatie naar keuze.

EVENTS

LIVE-COMMUNITY’S VOOR VERDIEPING VAN KENNIS EN NETWERK

Masterclasses, workshops, round tables, live-community’s en opleidingen in samenwerking met onze partners Nyenrode ,SRM en Beeckestein: Adformatie organiseert jaarlijks zo’n tien inspirerende events waar je vakgenoten en potentiële klanten persoonlijk kunt ontmoeten.

Bekijk hier onze actuele event-agenda.

Tarieven, Facts & Formaten

Aantal lezers magazine

6.500

Online bezoekers

300.000

Nieuwsbrief abonnementen

100.000

Events en opleidingen

42

Mediakit aanvragen

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Download onze mediakit en krijg een overzicht van alle mogelijkheden om jouw doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken.

Neem contact op

Vul je gegevens in


  lines-mediakit-bg

  Direct contact

  Vraag naar de mogelijkheden bij onze accountmanagers:

  Stefan Smit

  Co-Publisher - CCO

  Robert de Vries

  Account Director
  06 2955 0977
  E-mail mij

  Corinne Hamming

  Community Manager