AG Connect

Online nieuws, diepgravende achtergronden, analyses en inspirerende kennisartikelen over ‘the amazing world of IT’: AG Connect is hét platform voor professionals, thought leaders en beslissers in de IT.

Door de bundeling van de krachten van de gerenommeerde vakbladen AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie is AG Connect het grootste onafhankelijke IT-platform van Nederland.

De redactie, met jarenlange ervaring in IT-journalistiek, brengt continu nieuws, analyses en achtergronden over complexe en actuele IT-topics, zoals artificial intelligence, security, cloud, business intelligence, outsourcing, internet of things en IT-recht.

AG Connect cureert het nieuws, brengt trends en nieuwe ontwikkelingen in kaart en schept overzicht in de informatiestroom die dagelijks op ons afkomt. Alles om ervoor te zorgen dat IT-professionals succesvol kunnen zijn in hun dagelijkse werk.


Marketingoplossingen

Selecteer marketingoplossing...

DOELGROEPBEREIK

AG Connect bereikt professionals en beslissers in de ICT

AG Connect is de enige IT-titel in Nederland met betalende abonnees en bereikt in totaal ruim 95.000 IT-professionals. Denk aan CIO’s, IT-managers en beheerders, maar ook aan architecten, developers, business analysts, securityspecialisten en consultants.
Allemaal willen ze op de hoogte blijven van het vakgebied en kennis en inzicht opdoen om in hun werk toe te passen. Daarom maakt AG Connect nieuws, achtergronden, inspiratie, kennis en een groot netwerk op verschillende manieren toegankelijk.

Onze website, het magazine, de nieuwsbrieven, events, opleidingen en seminars: ze hebben binnen ons platform elk hun eigen kracht. Daardoor kunnen wij jou als adverteerder oneindig veel oplossingen bieden om je marketingdoelstellingen te behalen. Of je nu wilt werken aan je branding, je positie als thought leader of directe leads wilt genereren; we gaan direct voor je aan de slag.
Dit wil ik

BRANDING

AG Connect positioneert je merk in het hart van de doelgroep

Of je merk of business nu meer bekendheid, loyaliteit of onderscheidend vermogen kan gebruiken: een marketingcampagne in samenwerking met AG Connect zet je merk op de kaart bij IT-professionals en IT-beslissers.

Op basis van je doelstelling en doelgroep werken we een doelgerichte aanpak uit om de effectiviteit van je campagne te optimaliseren. Meestal is dit een combinatie van meerdere on- en offline kanalen. Denk hierbij aan display advertising, branded content in ons magazine en op de website of het sponsoren van een event. We realiseren een optimale zichtbaarheid bij jouw doelgroep.
Dit wil ik

THOUGHT LEADERSHIP

Word een autoriteit in je vakgebied

Wil je gezien worden als autoriteit binnen je vakgebied? Dan kan AG Connect . Dan is het wellicht interessant om een content partnership met AG Connect aan te gaan. Een goede manier om potentiele klanten aan je merk te binden en tegelijkertijd je corporate reputatie als ‘thought leader’ op jouw vakgebied te vestigen. Je leest er alles over onder ‘content partnership’.
Dit wil ik

LEAD GENERATION

Potentiele klanten werven op het juiste moment

Steeds meer potentiele afnemers zoeken online naar informatie over een B2B product of dienst die ze willen aanschaffen. Door waardevolle informatie te bieden in de oriëntatiefase, creëer je een voorkeurspositie in het brein van potentiele afnemers die van doorslaggevend belang kan zijn als ze overgaan tot een aanschaf. Adverteerders die deze inhoudelijke informatie aanbieden ontvangen gedetailleerde gegevens van geïnteresseerde bezoekers.

Het klinkt eenvoudig, maar de kunst is om relevante informatie op het juiste moment toegankelijk te maken voor je doelgroep. Doordat AG Connect continu customer data verzamelt en doelgroepen steeds preciezer kan targeten met behulp van micro-segmentatie, creëren wij verkoopkansen op het juiste moment. Dat gebeurt voor een groot gedeelte online binnen relevante community’s, maar ook daarbuiten. Via ons magazine, AG Connect, of op events of vakbeurzen waar je direct contact kunt maken met je doelgroep. Een slimme content marketingstrategie houdt rekening met de verschillende manieren waarop potentiele afnemers informatie inwinnen en genereert uiteindelijk een constante stroom van kwalitatieve data en gegevens van prospects.

Onze accountmanagers kunnen je helpen om waardevolle content en data driven insights te verenigen, zodat de juiste informatie op het juiste moment terecht komt bij de beslissers in jouw branche. Op die manier genereer je leads van potentiele afnemers en bouw je tegelijkertijd aan je positionering als autoriteit binnen jouw vakgebied.
Dit wil ik

RECRUITMENT

AG Connect brengt je in contact met potentiële collega’s

Het vinden van goed IT-personeel is voor veel organisaties een van de grootste uitdagingen. Het platform van AG Connect biedt volop mogelijkheden om in contact te komen met potentiele medewerkers.

In de enorm krappe IT-markt is het belangrijk om op te vallen, juist bij mensen die niet actief op zoek zijn. Laat potentiele medewerkers zien wat ze bij jou kunnen verwachten. Je kunt daarbij denken aan branded content die inzicht geeft in de kansen bij jouw organisatie. Laat bijvoorbeeld medewerkers aan het woord en laat succesvolle cases zien. Toon projecten die een uitdaging vormen voor het type medewerker dat je zoekt.
Dit kan je online laten zien, maar ook in combinatie met een artikel in het magazine. Juist de combinatie van kanalen laat de boodschap meer opvallen en verhoogt de urgentie.

Vul je branded content aan met vacatures in onze online vacaturebank. Dankzij de combinatie van interessante vacatures én hoogwaardige content, valt je vacature op bij zowel ambitieuze werkzoekenden als hoogopgeleide professionals die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe job. Door onze naam te verbinden aan je vacature, wordt de kans op een succesvolle match aanzienlijk vergroot.

Het grote Salary Survey 2018
Om meer te weten te komen of wat IT-professionals drijft, doet AG Connect hier jaarlijks onderzoek naar. De resultaten van de AG Connect Salary Survey 2018 zijn in juni gepubliceerd.

Uit de Salary Survey 2018, ingevuld door ruim 2.600 respondenten werkzaam als IT’er, blijkt dat slechts 11% actief op is naar een andere baan. Maar liefst 61% staat open voor een andere baan, waarbij persoonlijk ontwikkeling de belangrijkste motivatie is. Het is dus van het grootste belang dat je laat zien waarom IT’ers voor jouw bedrijf moeten kiezen.
Dit wil ik

EVENT MARKETING

Oog in oog met je doelgroep data, leads en inzichten genereren

AG Connect organiseert al vele jaren professionele events, seminars en masterclasses voor professionals uit alle domeinen van de IT. Deze events vormen een ideaal podium voor je bedrijf, product of service en maken het extra makkelijk om in contact te komen met je doelgroep. Het is de meest directe manier om kwalitatieve leads voor je sales afdeling te genereren. Maar je komt er ook deskundigen op ieder vakgebied tegen, die oplossingen kunnen bieden voor complexe vraagstukken die je dagelijks bezighouden.

Per event worden sponsorpakketten op maat samengesteld met een optimale mix van middelen, die het contact met je doelgroep extra makkelijk maakt. Het sponsorpakket bevat niet alleen middelen voor een effectieve presentatie tijdens het event, maar strekt zich ook uit tot een opvallende promotie voorafgaand aan en aansluitend op het evenement, zowel online als in het magazine. Op die manier wordt het steeds gemakkelijker om je marketingdoelstellingen te realiseren.

CONTENT PARTNERSHIP

Word kennispartner van AG Connect en vergroot je customer base

AG Connect werkt graag samen met merken en organisaties, die regelmatig inspirerende content publiceren. Een content partnership met AG Connect stelt jouw organisatie in staat om content te plaatsen onder onze vlag. Daardoor krijgen je publicaties meer waarde voor je doelgroep en kun je uitgroeien tot een autoriteit op jouw onderwerp.

Je krijgt de beschikking over een eigen pagina in de look & feel van jouw organisatie binnen de online community van AG Connect, waar je zo vaak als je wilt content kunt plaatsen. Blogs, whitepapers, kennisartikelen, onderzoeksresultaten: alles wat je merk relevant maakt bij potentiele afnemers, loyaliteit bewerkstelligt onder bestaande klanten, je corporate reputatie vestigt als autoriteit binnen je vakgebied en/of concrete leads genereert voor je salesafdeling.

Je publicaties worden gepromoot in onze nieuwsbrieven, op de homepage van AGConnect.nl, bij relevante kennisartikelen, bij relevante onderwerpen, bij relevante domeinen en via relevante zoekresultaten.

Onze accountmanagers kunnen je helpen met het vervaardigen van relevante content en het samenstellen van een slimme content marketingstrategie. Een uitgekiende strategie houdt rekening met de verschillende manieren waarop potentiele afnemers informatie inwinnen en genereert uiteindelijk een constante stroom van kwalitatieve data en persoonsgegevens. Op die manier zorg je voor een structurele groei van je customer base.
Dit wil ik

MARKTONDERZOEK

Leer je doelgroep nog beter kennen

AG Connect doet jaarlijks diverse kwantitatieve onderzoeken onder de doelgroep. Deze onderzoeken leveren interessante inzichten en waardevolle customer data op. De resultaten delen wij met onze lezers in de vorm van redactionele content op ons platform. Onze kennispartners hebben de mogelijkheid om te participeren in deze onderzoeken. Dat kan op twee verschillende manieren.

Met meerdere partners
Je neemt tegen betaling deel aan een zorgvuldig gedefinieerd onderzoek dat AG Connect samen met meerdere partners uitzet onder de doelgroep. Afhankelijk van de omvang van de vragenlijst, bepaalt AG Connect hoeveel partners er maximaal kunnen deelnemen. De uitkomsten worden alleen met de partners gedeeld en worden verder niet gepubliceerd.

Als exclusieve partner
Je bent exclusief partner van het onderzoek dat samen met AG Connect wordt uitgezet. Het onderzoek bestaat uit open en gesloten vragen om er zeker van te zijn dat beide partijen de juiste inzichten kunnen vergaren. Aan de hand daarvan levert AG Connect een onderzoeksrapport op. Ook wordt er redactionele aandacht besteed aan het onderzoek op de website en in het magazine, waarbij de exclusieve partner wordt vermeld. Optioneel is een presentatie van de resultaten van het onderzoek aan alle medewerkers van de exclusieve partner en/of een round-table over het onderzoek met de stakeholders.
Dit wil ik

Informatie over AG Connect

Selecteer...

PROFIEL

Wat is AG Connect?

AG Connect is hét platform voor IT-professionals en beslissers in de ICT-branche, AG Connect is ontstaan door de bundeling van de krachten van de vakbladen AutomatiseringGids, IT-infra en Informatie. Hierdoor is de doelgroep flink gegroeid en de journalistieke scope heeft zich verbreed en verdiept. Het platform bestaat uit een website, die 24/7 op elk device is te volgen, een totaal magazine dat 10 keer per jaar verschijnt en jaarlijks terugkerende (netwerk)events voor iedereen die voorop wil lopen in de IT. Alles om de IT-professional hulp te bieden bij het oplossen van complexe vraagstukken en het nemen van lastige beslissingen.

 

Door wie wordt AG Connect gelezen?

AG Connect is het enige IT-platform in Nederland met betalende abonnees waardoor de betrokkenheid van de doelgroep zeer hoog is. Onze lezers en bezoekers bestaan uit CIO’s, IT-managers en beheerders, maar ook uit architecten, developers, business analysts, securityspecialisten en consultants.

MAGAZINE

Een extra dik magazine: AG Connect

Het magazine, AG Connect, telt maandelijks ruim 80 pagina’s. Er staan best-practices in, interviews met gamechangers en thought-leaders uit het vak, kennisartikelen over trends en actualiteiten en diepgravende analyses over strategische vraagstukken en wetenschappelijke onderzoeken. Het magazine wordt verstuurd naar abonnees van AG Connect en naar de leden van KNVI (voorheen Ngi-NGN).

  • Verschijnt 10 keer per jaar
  • Oplage: 7.700

ONLINE

Een groeiende kennis-community: AGConnect.nl

Online kun je 24/7 terecht voor het laatste nieuws en achtergronden. De website, AGConnect.nl, bestaat uit de volgende pijlers: nieuws, management, beheer, development, innovaties & strategie en loopbaan. Alle artikelen zijn te filteren op topic, zoals ‘security’, ‘artificial intelligence’, ‘outsourcing’, ‘agile’ en ‘IT-recht’. Abonnees hebben ook toegang tot de premiumartikelen die meer inzicht, achtergrond en analyse bieden bij actuele thema’s.

  • Unieke bezoekers per maand: 100.000

E-MAILNIEUWSBRIEF

het laatste nieuws en actualiteiten over de IT-wereld

AG Connect verspreidt dagelijks e-mailnieuwsbrieven met het laatste nieuws en actualiteiten over de IT-wereld. Daarnaast worden er wekelijks kennisbank nieuwsbrieven rondgestuurd waarin de publicaties van onze partners, zoals whitepapers, worden uitgelicht. Ook is het mogelijk een partner nieuwsbrief te versturen geheel in eigen look & feel.

  • Dagelijkse nieuwsbrief: 17.000 abonnees
  • Kennisbank nieuwsbrief: 17.000

VACATUREBANK

HÉT WERVINGSKANAAL VOOR IT-PROFESSIONALS

Onze online vacaturebank brengt werkgevers in beeld bij de beste kandidaten. Dankzij de combinatie van interessante vacatures van sterke merken én hoogwaardige content, valt je vacature op bij zowel ambitieuze werkzoekenden als hoogopgeleide professionals die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe job. Door onze naam te verbinden aan je vacature, wordt de kans op een succesvolle match aanzienlijk vergroot. Vacatures worden binnen 24 uur online gezet.

EVENTS

Live-community’s voor verdieping van kennis en netwerk

Netwerkborrels, masterclasses, round tables en opleidingen in samenwerking met partners als Nyenrode Business Universiteit en de KNVI: AG Connect organiseert jaarlijks vele events waar je vakgenoten en potentiële afnemers persoonlijk kunt ontmoeten. Het zijn stuk voor stuk inspirerende events die verdieping brengen in je kennis en netwerk. AG Connect biedt een enorme diversiteit aan events en participatiemogelijkheden waarmee je data, leads, inzichten kunt genereren die jouw merk of organisatie verder helpen. Vraag naar de mogelijkheden bij onze accountmanagers.

Tarieven, Facts & Formaten

Oplage magazine

6.500

Online bezoekers per maand

80.000

Lezers nieuwsbrieven

50.000

Events en opleidingen

20

Direct contact

Vraag naar de mogelijkheden bij onze accountmanagers:

Jeffrey Ploeg

Commercial Director
06 1185 7351

E-mail mij

Kim de Vries

Accountmanager Partnerships & Community Manager - CIO
06 4731 2090 E-mail mij