Over Sijthoff Media

Sijthoff Media is een omnichannel contentbedrijf met meer dan 160 medewerkers. Het bedrijf is marktleider in de clusters: overheid, IT, marketing & communicatie, HR, Finance, M&A en kinderen. Binnenlands Bestuur bereikt maandelijks meer dan 350.000 ambtenaren en bestuurders. Adformatie bereikt ca. 350.000 marketing, media- en communicatieprofessionals. AG Connect ruim 95.000 IT-professionals en iBestuur heeft een bereik van 8.500 bestuurders, beslissers en beleidsmakers binnen de publieke sector. Alex van Groningen en Amsterdam Institute of Finance bereiken samen ruim 100.000 professionals in de finance, HR en M&A branche. Young & Connected bereikt met Kidsweek en Samsam wekelijks ruim 400 duizend kinderen.

Sijthoff Media organiseert jaarlijks ook tientallen inhoudelijke events en opleidingen voor professionals binnen de verschillende sectoren, zoals masterclasses van AG Connect, in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.

Visie

Wij brengen mensen verder. In hun ontwikkeling en persoonlijke groei.

Missie

Wij zijn een autoriteit op het gebied van vakkennis en nieuws. Of het nu gaat om media, marketing, communicatie, IT, lokaal bestuur, HR, Finance, M&A of kinderen. We weten wat er speelt en geven richting. Door mensen te informeren en te verbinden.

Historie

Marktleider met innovatiedrang

De overname van uitgeverij Young & Connected in september 2010, markeerde de geboorte van Sijthoff Media. Daarmee positioneerde de uitgeverij zich als marktleider op het gebied van B2C-communicatie voor kinderen en jongeren.

In de daaropvolgende jaren werden achtereenvolgens de Adformatie Groep, Tijdschrift voor Marketing, Mobile Marketing, Binnenlands Bestuur, Automatiseringsgids, InGovernment, Atlas voor gemeenten en iBestuur overgenomen. Door deze expansie groeide Sijthoff Media ook uit tot een autoriteit in B2B-communicatie, gericht op professionals in de IT, marketing, media, creatie, communicatie, overheid en publieke sector.

Medio 2020 werden opleidingsinstituut Alex van Groningen en Amsterdam Institute of Finance met al hun merken overgenomen, waardoor Sijthoff Media ook de finance, HR, M&A en accountants communities in Nederland bereikt.

Sinds 2020 bevat het portfolio 15 B2B-merken – waaronder AG Connect, Adformatie, Binnenlands Bestuur, Atlas voor gemeenten, iBestuur, Alex van Groningen, Amsterdam Institute of Finance, CHRO, M&A, CFO en Finance – en twee B2C-merken voor kinderen: Kidsweek en Samsam. De kindermerken zijn ondergebracht in uitgeverij Young & Connected.

Per 1 februari 2019 zijn alle activiteiten van Sijthoff Media verhuisd naar Capital C, de voormalige Diamantbeurs, gevestigd aan het Weesperplein in Amsterdam.

CAPITAL C

HET NIEUWE CENTRUM VOOR CREATIVITEIT

De Diamantbeurs in Amsterdam is in 1911 ontworpen door Gerrit van Arkel. Het pand, met een vloeroppervlak van 8.000 m2, heeft bijna tachtig jaar dienst gedaan als centrum voor de diamanthandel, totdat het te klein werd bevonden.

Nu, meer dan een eeuw later, hebben Sijthoff Media en Zaldelhoff Beheer B.V. de handen ineengeslagen en de Diamantbeurs gerenoveerd op basis van de originele bouwtekeningen van Van Arkel.

Onder de naam Capital C – de  C staat voor creativiteit, commercie, connect en café – is het monumentale gebouw een bruisend centrum geworden voor creatieve start-ups, freelancers en zelfstandigen, maar biedt het ook ruimte aan gevestigde ondernemingen in de digitale media, reclame, kunst en fotografie.

Willem Sijthoff: ‘Onze uitgeverijen nemen ruwweg een derde deel van het pand in gebruik. Voor de rest zitten er organisaties uit de creatieve industrie in. Vanuit Adformatie had ik veel contact met deze bedrijven. Die hadden grote behoefte aan een centrale plek waar ze zich kunnen vestigen.’

Lees hier de laatste updates over Capital C.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze abonnementen, events, adverteren in samenwerking met een van onze merken of heb je een andere vraag? Laat het ons weten.

Direct contact