Laura Peschar
08-09-2020

Deel dit bericht

Sijthoff Media heeft opleidingsinstituut en uitgeverij Alex van Groningen overgenomen. Sijthoff Media, dat deze week 10 jaar bestaat, is een crossmediaal bedrijf van nieuws- en vakmedia en onder meer bekend van de titels Adformatie, Binnenlands Bestuur, AG Connect en Kidsweek. Alex van Groningen heeft onder andere de merken AIF, FM.nl, CFO Day, CHRO Day, M&A Awards, Finance.nl en Financehub.nl in portfolio.

Door de krachten te bundelen met Alex van Groningen verstevigt Sijthoff Media zijn positie in het Nederlandse B2B-medialandschap. Dankzij de overname bereikt het bedrijf nu meer dan één miljoen eindbeslissers en professionals door middel van opleidingen, evenementen, congressen, awards, executive diners, magazines en nieuws- en vacaturesites.

Directeur Melle Eijckelhoff: “We zijn ontzettend blij met de strategische mogelijkheden die Sijthoff Media ons biedt. De afgelopen 25 jaar hebben wij met onze partners meerdere vooraanstaande communities gebouwd waarin meer dan 100.000 professionals samenkomen. Dit is een mooie kans om krachten te bundelen, kennis en expertise te delen en onze communities verder te laten groeien.”

Willem Sijthoff, CEO van Sijthoff Media: “Deze week bestaat Sijthoff Media precies 10 jaar. Deze overname is dan ook een zeer belangrijke milestone voor ons bedrijf. Met de titels Adformatie, AG Connect, Binnenlands Bestuur en iBestuur waren wij al marktleider binnen de clusters marketing, media, creatie & communicatie, IT en overheid en dankzij de titels van Alex van Groningen bereiken we nu ook de finance, HR, M&A en accountants communities in Nederland. Gezamenlijk hebben we nu een uniek bereik onder meer dan één miljoen eindbeslissers en professionals in Nederland, inclusief de gehele C-suite in het bedrijfsleven en alle bestuurders en topambtenaren in de overheid.”

Sijthoff Media komt door de overname op ruim 120 medewerkers. De activiteiten van Alex van Groningen zullen worden doorgezet volgens plan. Melle Eijckelhoff blijft verantwoordelijk als directeur bij Alex van Groningen.

Over Sijthoff Media
Sijthoff Media is een crossmediaal bedrijf van nieuws- en vakmedia en is gevestigd in Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie van Amsterdam. Onze media bieden content op het gebied van marketing, media, communicatie, creatie, IT, overheid en kinderen. Onze onafhankelijke redacties informeren en verbinden maandelijks meer dan 1 miljoen professionals en 450 duizend kinderen in de leeftijd 7 tot en met 12 jaar. Bekende merken van Sijthoff Media zijn Adformatie, AG Connect, Binnenlands Bestuur, iBestuur, Atlas voor Gemeenten, Kidsweek en Samsam.

Over Alex van Groningen
Alex van Groningen is sinds 1994 dé toonaangevende partner voor finance professionals en executive managers. Als opleidingsinstituut en uitgever bieden wij professionals inspirerende mogelijkheden om verder te komen in hun ontwikkeling van kennis, netwerk en carrière. Dit doen wij middels toonaangevende opleidingen, evenementen, congressen, expo’s, awards, executive diners, magazines en nieuws- en vacaturesites. Bekende merken zijn het Amsterdam Institute of Finance, Financieel-Management.nl, CFO Day, Leadership in HR, AccountantWeek.nl, Finance.nl, Financehub.nl en de M&A Awards.

Zie ook het interview met Sijthoff en Eijckelhoff: ‘We kunnen nu de hele boardroom bereiken’.