Binnenlands Bestuur

Binnenlands Bestuur is hét multimediale kennisplatform voor hoger opgeleide professionals die werkzaam zijn bij de overheid. Daaronder vallen o.a. alle ambtenaren en bestuurders vanaf salarisschaal 8 werkzaam bij gemeenten, provincies, waterschappen en regionale samenwerkingsverbanden. Maar ook alle rijksambtenaren vanaf salarisschaal 10 én raadsleden. Het team van verslaggevers, analisten en redacteuren vormt de grootste, onafhankelijke en meest ervaren redactie op hun vakgebied en is constant bezig met het verzamelen van data, het interviewen van beleidsbepalende overheidsprofessionals en het analyseren van ontwikkelingen die een directe relatie hebben met de overheid. Alles om ervoor te zorgen dat overheidsprofessionals op de hoogte zijn van wat er speelt en de juiste beslissingen kunnen nemen.

Marketingoplossingen

Selecteer marketingoplossing...

DOELGROEPBEREIK

BINNENLANDS BESTUUR BEREIKT HOGER OPGELEIDE AMBTENAREN EN BESTUURDERS

Het platform van Binnenlands Bestuur bereikt meer dan 350.000 hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders (vanaf salarisschaal 8). Maar Binnenlands Bestuur wordt ook gelezen door werknemers bij de Rijksoverheid, ZBO’s en private leveranciers van de overheid. Stuk voor stuk professionals die op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen die een directe relatie hebben met de overheid. Daarom maakt Binnenlands Bestuur nieuws, achtergronden, inspiratie, kennis en een groot professioneel netwerk op verschillende manieren toegankelijk.

De website, het magazine, 9 verschillende soorten nieuwsbrieven, whitepapers, vacaturebank en drukbezochte events: binnen het platform heeft elk medium zijn eigen kracht. Daardoor kunnen wij u als adverteerder oneindig veel oplossingen bieden om uw marketingdoelstellingen te behalen. We helpen u niet alleen met de micro-segmentatie van uw doelgroep, maar bieden ook uitkomst bij het creëren van een relevante propositie waarmee we de volle breedte van ons platform zo optimaal mogelijk kunnen benutten.
Dit wil ik

BRAND AWARENESS

GRIJP DE AANDACHT VAN RUIM 350.000 OVERHEIDSPROFESSIONALS

Wilt u naamsbekendheid, uw imago verbeteren, traffic naar uw website genereren, leads of personeel werven? Bij Binnenlands Bestuur bent u aan het juiste adres voor print- en/of online mogelijkheden. Adverteren bij Binnenlands Bestuur geeft u de zekerheid van het hoogste bereik bij de overheidsprofessionals, ca 350.000 ambtenaren en bestuurders.

Het kan ook zijn dat u gezien wilt worden als een autoriteit binnen uw vakgebied. Dan is het wellicht interessant om een kennispartner van Binnenlands Bestuur te worden. Ideaal voor organisaties die niet alleen hun naamsbekendheid willen vergroten, maar zich vooral willen richten op het overbrengen van hun specifieke kennis. U leest er alles over onder ‘kennispartner’.
Dit wil ik

LEAD GENERATION

POTENTIELE KLANTEN WERVEN OP HET JUISTE MOMENT

Het merendeel van de abonnees van Binnenlands Bestuur is betrokken bij de aanschaf van producten en/of diensten. Wilt u uw producten of diensten onder de aandacht brengen van een grote groep ambtenaren en bestuurders dan bent u bij Binnenlands Bestuur aan het juiste adres. Door de unieke multimediale propositie bent u verzekert van een optimaal bereik.

Het klinkt eenvoudig, maar de kunst is om relevante informatie op het juiste moment toegankelijk te maken voor uw doelgroep. Doordat Binnenlands Bestuur continue customer data verzamelt en doelgroepen steeds preciezer kan targeten met behulp van micro-segmentatie, creëren wij verkoopkansen op het juiste moment. Dat gebeurt voor een groot gedeelte online binnen relevante community’s, maar ook daarbuiten. Via ons magazine, Binnenlands Bestuur, of bij een debat of congres waar u direct contact kunt maken met uw doelgroep. Een slimme content marketingstrategie houdt rekening met de verschillende manieren waarop potentiele afnemers informatie inwinnen en genereert uiteindelijk een constante stroom van kwalitatieve leads.

Onze accountmanagers kunnen u helpen om waardevolle content en data driven insights te verenigen, zodat de juiste informatie op het juiste moment terecht komt bij de beslissers in uw branche. Op die manier genereert u leads van potentiele afnemers en bouwt u tegelijkertijd aan uw positionering als autoriteit binnen uw vakgebied.
Dit wil ik

VACATURES

HÉT WERVINGSKANAAL VOOR HET OPENBAAR BESTUUR

Het afgelopen jaar hebben meer dan 450 overheidsorganisaties, gebruik gemaakt van Binnenlands Bestuur als wervingsmedium. In nagenoeg alle gevallen is hierdoor de juiste kandidaat gevonden. In totaal zijn via Binnenlands Bestuur ruim 4.000 vacatures vervuld. Voor kandidaten die belangstelling hebben voor een loopbaan binnen de overheid is Binnenlands Bestuur een ideaal startpunt. Jaarlijks bekijken meer dan 1 miljoen belangstellenden de vacatures op Binnenlands Bestuur.

Gemak
Wij zorgen ervoor dat u zo min mogelijk omkijken heeft naar uw vacatureplaatsing. Het enige wat u hoeft te doen is de tekst mailen naar vacatures@binnenlandsbestuur.nl, wij zetten de vacature voor u live. Tien dagen na plaatsing van uw vacature en als de reactieperiode is verlopen ontvangt u van ons een e-mail met de resultaten.

Vacaturepakketten
Voor een nog groter bereik van uw vacature hebben we onze pakketten uitgebreid met LinkedIn (>59.000 leden), Twitter (>35.000 volgers) en de vacaturenieuwsbrief.

Latente zoeker
Latente baanzoekers zijn personen die niet actief op zoek zijn naar (ander) werk, maar hiervoor wel openstaan en de arbeidsmarkt in de gaten houden. Juist deze groep bereikt u best via het veelgelezen en hoog gewaardeerde magazine welke door ons op het huisadres van de abonnee wordt verspreid. Het magazine verschijnt elke twee weken.

Vacaturenieuwsbrief
Elke vrijdag wordt aan ruim 8.000 abonnees de vacaturenieuwsbrief verstuurd. In deze nieuwsbrief staat een selectie van de vacatures van de afgelopen week. Gemiddeld worden de vacatures uit de nieuwsbrief door ruim 100 potentiële kandidaten bekeken.
Dit wil ik

EVENT MARKETING

OOG IN OOG MET JE DOELGROEP DATA, LEADS EN INZICHTEN GENEREREN

Binnenlands Bestuur organiseert al jaren debatten, congressen en inspiratiedagen voor overheidsprofessionals uit alle vakgebieden. Deze events vormen een ideaal podium voor uw bedrijf, product of dienst en maken het extra makkelijk om in contact te komen met uw doelgroep. Het is de meest directe manier om kwalitatieve leads voor uw sales afdeling te genereren. Maar u komt er ook deskundigen op ieder vakgebied tegen, die oplossingen kunnen bieden voor complexe vraagstukken die u dagelijks bezighouden.
Dit wil ik

ONLINE KENNISPARTNER

WORD KENNISPARTNER VAN BINNENLANDS BESTUUR EN VERGROOT UW BEREIK

Een partnerschap is ideaal voor organisaties die niet alleen hun naamsbekendheid willen vergroten, maar zich vooral willen richten op het overbrengen van hun specifieke kennis. Voor een partner wordt een eigen partnerpagina op een vakgebied ingericht. Op deze pagina is plaats voor eigen nieuwsberichten, blogs, video’s, aankondigingen etc.

Binnenlands Bestuur biedt organisaties de mogelijkheid een inhoudelijk partnerschap aan te gaan op één van de vakgebieden van wwww.binnenlandsbestuur.nl. Binnenlands Bestuur kent de volgende vakgebieden:

 • Bestuur en organisatie
 • Financiën
 • Ruimte en Milieu
 • Sociaal
 • Digitaal
 • Ambtenaar en Carrière

Wij zien uw partnerschap als een vast onderdeel van uw totale communicatiemix. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling sales.
Dit wil ik

CUSTOM PUBLISHING

CREËER EEN MENTALE VOORKEURSPOSITIE MET INSPIRERENDE CONTENT

Custom publishing is een vorm van content marketing. Succesvolle custom publishing-cases beantwoorden aan de wensen en behoeften van potentiele afnemers waardoor de content beter wordt onthouden. Door te inspireren en vragen te beantwoorden in de vorm van blogs, kennisartikelen, video’s, whitepapers en onderzoeksresultaten, creëer je een voorkeurspositie in het brein van potentiele kopers, die doorslaggevend kan zijn op het moment dat zij overgaan tot een aanschaf. Het doel is het genereren van kwalitatieve leads waarmee sales aan de slag kan.
Dit wil ik

Informatie over Binnenlands Bestuur

Selecteer...

PROFIEL

WAT IS BINNENLANDS BESTUUR?

Binnenlands Bestuur is een multimediaal kennisplatform voor hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders bij de overheid. Dus: primair overheidsprofessionals die werkzaam zijn bij gemeenten, provincies, waterschappen en regionale samenwerkingsverbanden. Het platform bestaat uit een website, Binnenlandsbestuur.nl, die 24/7 op elk device is te volgen, een magazine dat tweewekelijks verschijnt en jaarlijks terugkerende debatten en congressen die verdieping aanbrengen in kennis en netwerk. Alles om overheidsprofessionals hulp te bieden bij het oplossen van complexe vraagstukken en het nemen van lastige beslissingen.

 

DOOR WIE WORDT BINNENLANDS BESTUUR GELEZEN?

De verschillende kanalen van Binnenlands Bestuur worden op de voet gevolgd door in totaal ruim 350.000 hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders met uiteenlopende vakgebieden. Daarnaast wordt Binnenlands Bestuur ook gelezen door ambtenaren bij de Rijksoverheid, ZBO’s en private leveranciers van de overheid. Stuk voor stuk overheidsprofessionals die op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen die een directe relatie hebben met de overheid. Binnenlands bestuur is marktleider in de branche en heeft een zeer groot bereik onder overheidsprofessionals.

MAGAZINE

Een betrouwbaar, deskundig magazine: Binnenlands Bestuur

Het magazine Binnenlands Bestuur verschijnt elke veertien dagen in een oplage van circa 46.000 exemplaren en biedt lokaal nieuws, achtergronden en opinie over bestuur en beleid van de overheid. Het bestand wordt continu up-to-date gehouden en men ontvangt het voornamelijk op het huisadres. De populariteit van het magazine blijft ondanks de intrede van de nieuwe media groot.

Hieronder een overzicht van de verschillende advertentie mogelijkheden in het magazine Binnenlands Bestuur:

Advertenties
Er zijn verschillende advertentieformaten mogelijk in het magazine Binnenlands Bestuur;
1/1, 1/2 liggend, 1/4 liggend en IM.

Advertorials
Wilt u een inhoudelijk artikel plaatsen in Binnenlands Bestuur? Dat kan uitsluitend in de vorm van een advertorial. Een journalist neemt namens Binnenlands Bestuur contact met u op voor een telefonisch interview. Binnenlands Bestuur draagt zorg voor de vormgeving.

Ingezonden Mededelingen
Een ingezonden mededeling is een kleine advertentie die geplaatst wordt op een redactionele pagina (89×35 mm).

Meer informatie? Bekijk onze adverteren-pagina.

ONLINE

Een onafhankelijke, online community: Binnenlandsbestuur.nl

Binnenlands Bestuur is een multimediaal platform (website, nieuwsbrieven, social media, magazine) met een zeer hoog bereik onder ambtenaren en bestuurders. De website wordt maandelijks bezocht door ruim 200.000 unieke bezoekers. Bij elkaar bekijken zij zo’n 900.000 pagina’s. Wekelijks geeft Binnenlands Bestuur negen nieuwsbrieven uit met in totaal zo’n 65.000 abonnees.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw producten en diensten online onder de aandacht te brengen bij een grote groep ambtenaren en bestuurders.

Website
Banner Formaat
Leaderboard 728×90 pixels
Rectangle 336×280 pixels
Roadblock leaderboard+rectangle

Whitepapers
Binnenlands Bestuur beschikt over een whitepaperplatform waarvan uw organisatie gebruik kan maken. Uw whitepaper wordt gepromoot via onze whitepapernieuwsbrief, andere nieuwsbrieven en de website. Wilt u op een eenvoudige en efficiënte manier in contact komen met beslissers? Plaats dan uw whitepaper!

Linkedin announcement
De LinkedIn groep van Binnenlands Bestuur behoort met ruim 59.000 leden tot de grootste van Nederland. Per mail kunnen wij voor u een announcement sturen aan deze leden.

Facebook advertising
Door gebruik te maken van de demografische- en geografische gegevens die binnen Facebook beschikbaar zijn, helpt Binnenlands Bestuur u om gericht te adverteren via een Facebook campagne. Uit naam van Binnenlands Bestuur wordt uw boodschap gedeeld binnen uw doelgroep. Informeer naar de mogelijkheden!

E-MAILNIEUWSBRIEF

HET LAATSTE NIEUWS EN ACTUALITEITEN OVER LOKALE OVERHEDEN

Binnenlands Bestuur geeft wekelijks diverse nieuwsbrieven uit. In deze nieuwsbrieven kunt u een banner plaatsen of webvertorial tussen de nieuwsberichten.

 • Wekelijks 30.000
 • Dagelijks 23.000
 • Carrière 8.000
 • Digitaal 10.000
 • Financiën 5.000
 • Juridisch 4.600
 • Ruimte 8.500
 • Sociaal 8.500
 • Vacatures 8.300

Gezamenlijke nieuwsbrief
Binnenlands Bestuur beschikt over ruim 65.000 unieke e-mailadressen van ambtenaren en bestuurders. Wij bieden u de mogelijkheid een nieuwsbrief in samenwerking met Binnenlands Bestuur te maken.

VACATUREBANK

HÉT WERVINGSKANAAL VOOR HET OPENBAAR BESTUUR

Onze online vacaturebank brengt werkgevers in beeld bij de beste kandidaten. Dankzij de combinatie van interessante vacatures én hoogwaardige content, valt je vacature op bij zowel ambitieuze werkzoekenden als hoogopgeleide overheidsprofessionals die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe job. Door onze naam te verbinden aan je vacature, wordt de kans op een succesvolle match aanzienlijk vergroot. Vacatures worden binnen 24 uur online gezet. In totaal zijn via Binnenlands Bestuur ruim 4.000 vacatures vervuld.

Meer informatie? Bekijk onze vacature-pagina.

EVENTS

DEBATTEN EN CONGRESSEN VOOR VERDIEPING VAN KENNIS EN NETWERK

Debatten, congressen, inspiratiedagen, maatschappelijke discussies: Binnenlands Bestuur organiseert jaarlijks vele events waar vakgenoten, gelijkgestemden, thought leaders en potentiele afnemers elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten. Het zijn stuk voor stuk inspirerende events die verdieping brengen in uw kennis en netwerk. Binnenlands Bestuur biedt een enorme diversiteit aan events en participatiemogelijkheden waarmee u data, leads en inzichten kunt genereren die uw organisatie of gemeente verder helpen.

Bekijk hier de evenementen die komende tijd op de planning staan.

Tarieven, Facts & Formaten

Abonnees magazine

52.000

Online bezoekers

230.000

Lezers nieuwsbrieven

65.000

Pageviews vacaturebank

230.000

Direct contact

Vraag naar de mogelijkheden bij onze accountmanagers:

Marcel van der Meer

Commercial Director
06 2316 8872

E-mail mij

Jan-Willem Hulst

Sr. Accountmanager
06 2266 3674

E-mail mij

Sandra de Vries

Sales Binnendienst
020 5733 656

E-mail mij

Meer weten?

Wil je meer weten over onze abonnementen, events, adverteren in samenwerking met een van onze merken of heb je een andere vraag? Laat het ons weten.

Direct contact