Anne-Marije Smits
24-05-2023

Deel dit bericht

Op 24 mei 2023 wordt de nieuwe Atlas voor gemeenten gepresenteerd in gemeente Alphen aan den Rijn. Dat gebeurt tijdens een conferentie rond het thema groen & blauw.

Atlas onderzoeker Marten Middeldorp presenteert de resultaten van het jaarlijkse thema-onderzoek naar de waarde van groen en blauw voor de woonaantrekkelijkheid van wijken en steden. Vertaalt de toegenomen aandacht voor en populariteit van groen en blauw zich in een grotere aantrekkelijkheid van woonlocaties in de buurt van natuurgebieden, in wijken met veel groen en blauw en in straten met veel bomen en groene tuinen? De Atlas voor gemeenten 2023 laat zien dat mensen niet alleen bereid zijn om te betalen voor een woning in een wijk met veel groen of blauw, maar ook voor een woning op een plek met veel groen en blauw binnen acceptabele reistijd.

Van inzicht naar beleid
Onderzoeksbureau Atlas Research presenteert vol trots het digitale platform Atlas voor gemeenten. Elk jaar verschijnt het boek de Atlas voor gemeenten dat de 50 grootste gemeenten vergelijkt op meer dan 50 indicatoren, tevens bevat de Atlas veel ranglijsten waarmee de relatieve positie van een gemeente kan worden bepaald. De Atlas biedt zo een schat aan informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de Nederlandse gemeenten. Nu ook als digitaal platform met als voordelen:

  • Volledig interactief en met informatie over alle 342 gemeenten
  • Onderzoek uw eigen woonaantrekkelijkheid, sociaal-economische positie en andere thema’s
  • Vergelijk uzelf met verschillende – zelf te kiezen – benchmarkgemeenten
  • Draai zelf aan de knoppen en maak uw eigen beleidsscenario’s
  • Exporteer alle ranglijsten, grafieken en kaarten direct naar uw beleidsnotities

“Met het digitale platform kunnen nu alle gemeenten door meer inzicht én praktische scenario’s aan beter beleid werken” – Dr. Rein Halbersma, Directeur Atlas Research