Anne-Marije Smits
13-10-2022

Deel dit bericht

Was je erbij, bij AG TechFest?

Meer dan anderhalf jaar geleden besloten we bij AG Connect dat we ‘een ánder event’ wilden doen. We houden geregeld events rond specifieke thema’s: cloud computing, security, low code / no code – misschien heb je ze wel eens bezocht. Maar we wilden meer.

Het is niet niets om in de tech te werken. Alles wat we doen, alle grote uitdagingen waar we voor staan, is tegenwoordig verweven met technologie. Dat maakt werken in tech spannend en uitdagend, maar ook echt iets om trots op te zijn. Wij vinden dat dat wel een feestje verdient. Dat feestje werd AG TechFest – op 29 september 2022, in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Meer dan 600 bezoekers uit alle lagen van de tech-industrie en meer dan 30 sprekers verdeeld over 7 podia, met invalshoeken vanuit de techniek, de politiek, de industrie, het onderwijs en de wetenschap, om te inspireren, te informeren, te verwonderen, te verbazen en te vermaken. Bekijk hier zelf de sfeerimpressie: het werd een dag waarop iedereen mocht voelen dat tech méér is dan alleen werk, maar ook een positieve invloed kan hebben op alles wat we doen – als we er maar met zijn bewust mee bezig blijven.

Dank!

Langs deze weg wil ik nogmaals alle sprekers bedanken die de moeite hebben genomen hun verhaal bij ons te vertellen: we hebben jullie uitgedaagd om het kort en bondig te doen, en dat was even wennen – maar de feedback die we hebben gehad van onze bezoekers spreekt boekdelen: kort maar krachtig werkt! De reacties waren buitengewoon positief, zelfs (juist!) op onderwerpen die misschien net even buiten de reguliere IT-paden lagen.

Maar ook alle partners die bereid waren mee te denken aan dit nieuwe concept en het festivalgevoel hebben omarmd. En alle mensen van de organisatie, vanuit de uitgeverij, de redactie en de Werkspoorkathedraal: dank jullie wel voor de positieve bijdrage!

En tot slot natuurlijk dank aan alle bezoekers die er met ons een feest van hebben gemaakt: dit is het begin, en jullie waren erbij! AG TechFest is volgend jaar weer terug. Sterker: je kunt je nu al inschrijven voor AG TechFest 2023! We nemen al het positieve van deze eerste editie mee, snoeien eruit wat ons misschien minder is bevallen, bedenken er nieuwe invalshoeken bij en maken er komend jaar een nog groter en mooier feest van. Tot 2023!