Laura Peschar
02-11-2020

Deel dit bericht

Consumptie van online video neemt jaar op jaar toe. Dit betekent niet alleen kansen maar ook veel uitdagingen voor marketeers en bureaus. Want hoe val je op? Hoe zorg je dat je impact maakt en ook wat het effect is geweest?

Adformatie en YouTube hebben de handen ineen geslagen en in de talkshow Branding Talks dé kenners uit het vak op het gebied van effectiviteit, creatie en media uitgenodigd om hun licht te schijnen op online video anno 2020. Van effectiviteitsgoeroes Les Binet & Pieter Field tot creator Tobias Camman en van Heineken Andrea Huijssoon tot WeFilms Bas Welling. De presentatie is in handen van Donatello Piras.

Bekijk de complete uitzending hier:

Branding Talks by YouTube x Adformatie

HET PROGRAMMA
Interview: Les Binet en Peter Fields ‘The godfathers of effectiveness’

Vanuit een studio in Londen bespreken Les Binet en Peter Fields, een duo dat al meer dan tien jaar onderzoek doet naar effectiviteit, hoe marketeers moeten denken en werken in een digitaal landschap.

Trendpanel
Online video is niet meer weg te denken uit de marketingmix. Maar hoe kun je in 2020 optimaal profiteren van de mogelijkheden van online video? Hoor meer over de laatste trends en hoe bureaus en makers de rol van online video in de toekomst zien:

Omar Kbiri, mede-oprichter en creatief directeur van MAAK
Arwind Gajadien, oprichter van LiveCrowd
Tom Schoufs, mede-oprichter Studio Catwise

Learn from the creator
De populaire filmmaker Tobias Camman werkt met de beste televisiemakers en werd met een gezonde dosis tegenzin zelf influencer. Hij deelt zijn tips & trucs over hoe je een geweldig format kunt bedenken en hoe je video’s kunt maken die opvallen.

Klantcase: Interpolis x Snelle
WeFilms Bas Welling presenteert de prijswinnende bewustwordingscampagne voor verzekeraar Interpolis, met in de hoofdrol de rijzende ster Snelle. Met een slimme en impactvolle strategie werd bewustwording gecreëerd voor de gevaren van het gebruik van mobiele telefoons tijdens het fietsen en voor de Interpolis-app. Interpolis bespreekt hoe het met behulp van creativiteit gedragsverandering tot stand heeft gebracht met betrekking tot een groot probleem; (jonge) mensen die op de fiets rijden en whatsappend betrokken raken bij ongelukken. In samenwerking met de populaire Nederlandse zanger Snelle hebben ze een succesvolle campagne kunnen creëren die jongeren bereikt met deze belangrijke boodschap.

Panel: crossmediaal meten
Hoe belangrijk is performance in de wereld van online video? En nog belangrijker: hoe meten we dat, als het deel uitmaakt van een crossmediale strategie? Andrea Huijssoon & Mervyn Brookson bespreken het belang van bereik en meten.

Andrea Huijssoon, Media Manager bij Heineken.

Mervyn Brookson, Kennismanager Effectieve Marketing bij Bond Of Advertisers.

Klant Case: Euro Jackpot – ZoooveelMoneyMan’.
Depts creatief directeur Rob Voortman en zijn team creëerden een nieuwe campagne voor Eurojackpot Geïnspireerd door de populaire internetcultuur vonden zij de ZoooveelMoneyMan uit, een grappig personage dat geld uitgeven naar een nieuw niveau heeft gebracht. Hij is de hoofdpersoon in een breed scala aan content gericht op de online community. Euro Jackpot – de snelst groeiende loterij van Nederland – laat de kracht van online video zien.