Anne-Marije Smits
25-10-2022

Deel dit bericht

Special: Arbeidsmarkt onder druk

De arbeidsmarkt raakt oververhit. Of het nu gaat om ICT-ers, ambtenaren, medewerkers in marketing en communicatie, financials, HR-professionals of andere beroepsgroepen, iedere sector heeft te maken met een schreeuwend en oplopend tekort aan medewerkers. Er zijn nu zelfs meer vacatures dan dat er werklozen zijn.

Bedrijven en organisaties zetten van alles op touw om nieuw personeel te werven en aan zich te binden. De verschillen tussen sectoren zijn groot. Maar er zijn ook overeenkomsten. In deze digitale special ‘Arbeidsmarkt onder druk’ van Sijthoff Media zoomen we in op de trends en ontwikkelingen in verschillende sectoren. Daar laten we het echter niet bij. We kijken met name welke oplossingen er worden gevonden voor strategische en praktische arbeidsmarktvraagstukken en hoe oplossingen uit de ene branche mogelijk ook kunnen werken in een andere branche.

Om tot deze speciale uitgave te komen hebben de redacties van Sijthoff Media en gerenommeerde onderzoeksinstituten Atlas Research en IG Groep de handen ineen geslagen om de arbeidsmarkt voor professionals in Finance, IT, marketing, HR en de overheid in kaart te brengen. Een uniek project, dat heeft geleid tot deze uitgave die nieuwe inzichten biedt om de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt mee tegemoet te treden.

De titels die hebben meegewerkt aan deze uitgave zijn: Adformatie, AG Connect, AccountantWeek, Binnenlands Bestuur, Business Insider Nederland, iBestuur, CFO, CHRO, Financieel Management, HR Praktijk en M&A.

Bekijk de special hier