Laura Peschar
19-11-2020

Deel dit bericht

Op woensdag 18 november is de Atlas voor gemeenten 2020 verschenen. Dit keer was sport als thema uitgelicht. Vanuit de gemeente Ede werd de Atlas digitaal gepresenteerd. Het online programma bestond onder uit diverse onderdelen waaronder een toelichting op de inhoud van de Atlas en de overhandiging van het onderzoeksrapport aan René Verhulst, burgemeester gemeente Ede.

In de Atlas voor gemeenten 2020 worden zoals gebruikelijk de vijftig grootste gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken. Naast tal van indicatoren over sport en gezondheid bevat de Atlas dit jaar ook weer de woon¬aantrekkelijkheids¬index en sociaal-economische index. Speciaal voor deze Atlas ontwikkelden de onderzoekers van Atlas voor gemeenten samen met de Academie Sport en Bewegen (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) de Sportindex van Nederland.

De belangrijkste conclusies uit het onderzoek is dat Amersfoort de meest sportieve stad van Nederland is en dat in het oosten van Nederland opvallend veel meer in verenigingsverband gesport wordt dan in de rest van Nederland. Het onderzoek laat bovendien zien dat voor sportdeelname de sociaal-economische context binnen een gemeente bepalender is dan het sportaanbod.

Bezoek de website van Atlas voor meer informatie of om de Atlas voor gemeenten 2020 direct te bestellen: https://www.atlasvoorgemeenten.nl/.

Bekijk via onderstaande beelden de Atlas Conferentie terug.