Laura Peschar
20-11-2020

Deel dit bericht

De platformen Binnenlands Bestuur en Finance.nl hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd om de exposure van vacatures binnen de financiële overheid verder te vergroten.

Volgens CBS cijfers waren er in 2019 518.000 banen binnen het openbaar bestuur, waarvan ongeveer een derde van het overheidspersoneel werkt in een economisch-administratief beroep. Naast modernisering van finance afdelingen, toenemende digitalisering en steeds meer kandidaten die een overstap maken vanuit de private sector, stijgt ook de vraag naar financials binnen de overheid. Er is bijvoorbeeld steeds meer behoefte aan controllers in de rol van businesspartner.

Om aan deze groeiende vraag te voldoen hebben de platformen Binnenlands Bestuur en Finance.nl besloten de handen ineen te slaan en gezamenlijk overheidsvacatures voor finance professionals aan te bieden. Marcel van der Meer, Commercial Director Binnenlands Bestuur, licht toe: “Ondanks de lastige economische tijden zien wij nog steeds een grote vraag naar financials binnen onze vacaturebank op Binnenlandsbestuur.nl. Deze vacatures zijn vaak lastig in te vullen, maar dankzij de nieuwe propositie met Finance.nl kunnen we de 450 overheidsorganisaties die nu al gebruik maken van onze diensten nog beter bedienen om de geschikte kandidaat te vinden.”

Ook Stéphanie Vesters, Manager Finance.nl, is erg blij met de nieuwe samenwerking: “Met onze partnerwebsites FM.nl, CFO.nl, Controlling.nl, AccountantWeek.nl, Mena.nl hadden we al een groot bereik binnen de financiële wereld, maar dankzij de partnership met Binnenlands Bestuur kunnen opdrachtgevers vanuit de overheid nog gerichter hun finance vacatures plaatsen.”

Binnenlands Bestuur is marktleider op gebied van vakinformatie voor de decentrale overheid en bereikt maandelijks ruim 200.000 bestuurders en topambtenaren. Finance.nl is dé vacaturesite voor de finance professional met bijna 150.000 unieke bezoekers per maand.

Voor meer informatie over de nieuwe propositie, neem contact op met Marcel van der Meer of Stéphanie Vesters.