Redactie
15-11-2023

Deel dit bericht

AG Connect heeft weer een digitale special gepubliceerd: ‘C-suite: tech is steeds meer chefsache’. Over hoe de CIO zijn nieuwe rol kan pakken in een tijd waarin de razendsnelle IT-ontwikkelingen doordringen tot in de haarvaten van de organisatie. Voor CIO’s interessant, maar ook voor alle andere CxO’s in het bedrijfsleven en bij overheden.

Digitalisering is een ontwikkeling waar geen organisatie meer omheen kan. Er is vrijwel geen proces te bedenken waarbij niet op een of andere manier informatietechnologie kan helpen een efficiëntieslag te maken. Maar welke beslissingen zijn verstandig?  Deze ontwikkeling is chefsache, stof voor discussie voor de hele board en zeker niet alleen voor de CIO. Maar de CIO of IT-verantwoordelijke heeft wel de taak binnen de board de elementen aan te dragen die een zinvolle discussie mogelijk maken.

Voor sommige CIO’s is hun rol in de board gesneden koek. Maar veel organisaties zijn nog niet zo ver. Dan komt het erop aan de board te overtuigen van de waarde van de rol van de CIO die als geen ander een beeld heeft van wat er in de organisatie speelt en nodig is. Dan moet het echter geen IT-ding blijven. ‘Stop met klagen, verdien die rol!’, adviseert CIO André van der Linden van Royal FloraHolland zijn collega-CIO’s in deze digitale special.

Verder lees je in deze C-suite Special onder meer over:

In de board weet de CIO als geen ander wat er speelt in de organisatie

CFO moet uitgaven cybersecurity kunnen verdedigen in de board

Zo pas je strategie aan bij snelle veranderingen

Bekijk hier de hele special

 

Wil je alle specials van AG Connect lezen? Bekijk ze hier!