Redactie
15-06-2021

Deel dit bericht

Atlas Research is per 15 juni de nieuwe naam van onderzoeksbureau Atlas voor gemeenten, onderdeel van Sijthoff Media. De nieuwe positionering sluit beter aan bij de dienstverlening van het bureau waarin traditioneel onderzoek en data analytics samenkomen. Daarnaast heeft Atlas Research een grote diversiteit aan opdrachtgevers, waaronder gemeenten en provincies maar ook ministeries, overheidsorganisaties en bedrijven. De jaarlijkse publicatie van de Atlas voor gemeenten blijft onder dezelfde naam bestaan. 

Atlas Research werd in 2003 opgericht en is sinds 2019 onderdeel van Sijthoff Media. Met de jaarlijkse publicatie van de Atlas voor gemeenten als het vlaggenschip werd in de loop der jaren een omvangrijke en diverse opdrachtenportefeuille alsmede een unieke database opgebouwd. Het onderzoeksbureau kent een divers samengesteld team van deskundige onderzoekers die gespecialiseerd zijn in onderzoek op stedelijk, sociaal-economisch en cultureel terrein.

Rein Halbersma, directeur van Atlas Research over de naamswijziging: ‘Wij zien mooie kansen onze dienstverlening de komende jaren uit te breiden en nog verder te digitaliseren. Onze nieuwe naam en huisstijl helpt hierbij om ons nog beter te positioneren als een modern onderzoeksbureau dat inzicht geeft in de maatschappij.

Willem Sijthoff, CEO van Sijthoff Media, is verheugd met de naamswijziging: ‘Met Atlas Research realiseren we het beste van twee werelden: een modern bureau met kwalitatief hoogstaand onderzoek en een unieke database. Een bureau waar de beslissers van Nederland op kunnen bouwen.

Over Atlas Research
Atlas Research biedt inzicht in de maatschappij door middel van gespecialiseerd onderzoek en data analytics. Deze inzichten worden gebruikt in sociaal-economische beleidsvraagstukken, variërend van de woonaantrekkelijkheid in steden tot kosten-batenanalyses van de cultuursector.

Recente voorbeelden zijn het onderzoek naar de impact van aardbevingen op de huizenprijzen in Groningen, de Leefbaarometer voor de leefbaarheid op buurtniveau en het verdeelmodel voor gemeentelijke bijstandsbudgetten Atlas Research organiseert een jaarlijks congres rondom de publicatie van de Atlas voor gemeenten waarin een stedelijk-economisch of cultureel thema wordt gepresenteerd. Voor meer informatie ga naar www.atlasresearch.nl.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rein Halbersma (halbersma@atlasresearch.nl).