Redactie
06-12-2021

Deel dit bericht

Arnoud van Gemeren wordt per 1 januari aanstaande Content & Community Director bij iBestuur. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het versterken van het netwerk van bestuurders en beleidsmakers die zich bezighouden met de digitalisering van de overheid en de maatschappij. Daarnaast zal hij proposities ontwikkelen om deze community van publieke en private partijen nog beter te bedienen. Heleen Hupkens, huidig hoofdredacteur iBestuur, zal betrokken blijven als online content manager.

Arnoud heeft een lange staat van dienst binnen de Nederlandse IT-mediawereld. Hij is actief geweest bij onder andere Array Publications (VNU), Ten Hagen & Stam, Sdu Uitgevers en Emerce. Sinds 2008 is hij hoofdredacteur bij ICT Media en verantwoordelijk voor bladen, online, onderzoeken, rondetafelsessies en congresprogramma’s. Arnoud is tevens eigenaar van Contact Media, producent van content voor de IT-sector.

“De digitale transformatie beïnvloedt de samenleving ingrijpend”, zegt Arnoud, “Het is aan de overheid om waar nodig te sturen en tegelijkertijd zelf digitaal te transformeren. Er komt veel af op zowel de rijksoverheid als de decentrale overheden. iBestuur speelt hierbij een belangrijke rol: het inspireert, bevordert kennisdeling en helpt zo de overheid verder. Het is mijn ambitie het sterke merk iBestuur nog meer impact te geven. Het iBestuur-platform kan nog aan diepgang en omvang winnen met bijvoorbeeld onderzoek, educatie en innovatieve events. De behoefte is er en die gaan we adresseren. Heel mooi om deze kans te krijgen bij een snelgroeiende en ambitieuze organisatie als Sijthoff Media!”

Willem Sijthoff, CEO van Sijthoff Media, is verheugd met de komst van Arnoud: “Met zowel iBestuur als onze titels Binnenlands Bestuur en AG Connect bieden wij een uniek platform voor beslissers en beleidsmakers die zich bezighouden met digitalisering binnen de overheid. Met Arnoud als versterking binnen ons team kunnen we zowel het inhoudelijke debat als de koppeling tussen het bedrijfsleven en de digitale publieke sector naar een nog hoger niveau brengen.”