Laura Peschar
24-08-2017

Deel dit bericht

Rian van Heur (34) wordt per 4 september a.s. contentdirector bij IT-platform AG Connect. Vanuit die functie wordt ze verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van AG Connect – in print, online en events – en stuurt ze de redactie van de voormalige AutomatiseringGids aan.

Van Heur kent de IT-branche zeer goed. Ze werkte op de redacties van Computable en Intermediair (beide van het toenmalige VNU Media). De afgelopen jaren was ze onder meer actief als contentmarketeer bij Tias Business School, lid van het sprekersteam van TedX Utrecht en als freelance IT-journalist.

Over haar overstap naar AG Connect zegt ze: ‘AG Connect is een ontzettend mooie titel om voor te werken. Het platform heeft een rijke geschiedenis, een ervaren redactie en is een vaste waarde in de IT-journalistiek. Dat in combinatie met een sector waar de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, waar een grote vraag naar professionals is en die van groot belang is voor efficiënte bedrijfs- en overheidsprocessen. Ik kijk er naar uit om, samen met de redactie, AG Connect verder te laten groeien.’

In haar nieuwe rol gaat Van Heur rapporteren aan Léon Bouwman, Chief Content Officer bij de Sijthoff Media groep, waarvan AG Connect deel uitmaakt. Bouwman: ‘Rian is de gedroomde kandidaat voor de functie van contentdirector bij AG Connect. Ze kent de sector heel erg goed, heeft een groot netwerk en een journalistieke neus voor de richting waarin de sector zich ontwikkelt. Ik ben ervan overtuigd dat we met haar een nieuwe journalistieke richting kunnen inslaan, die tot verdere groei van het platform leidt.’

Met Van Heur krijgt de redactie van AG Connect een leider, die als boegbeeld en aanspreekpunt in de IT-sector optreedt. De redactie werd bijna een jaar (op ad interim-basis) aangestuurd door Alex Beishuizen.

Tot de belangrijkste taken van de nieuwe contentdirector behoren onder meer het aanscherpen van de huidige redactionele formule van AG Connect, het optimaliseren van de redactionele bezetting en het uitbouwen van het redactionele platform met events, partnerships en community-concepten.

AG Connect is onderdeel van Sijthoff Media Groep. Het bedrijf is marktleider in vier clusters: overheid (Binnenlands Bestuur), IT (AG Connect), marcom (Adfo Groep) en kinderen/jongeren (Young and Connected met Kidsweek en 7Days). AG Connect heeft een breed kwalitatief bereik onder IT’ers. Het magazine heeft een oplage van 10.000 exemplaren. Gecombineerd met online bereikt AG Connect 85.000 IT’ers in Nederland.