Redactie
01-04-2021

Deel dit bericht

Onderzoeksbureau Atlas voor gemeenten, onderdeel van Sijthoff Media, heeft Rein Halbersma per 1 april aangesteld als nieuwe directeur. Hij volgt Marco Kerste op, die een eigen bedrijf gaat starten, en wordt verantwoordelijk voor het uitbouwen van de onderzoekstak en het ontwikkelen van nieuwe digitale proposities.

Voor zijn aantreden als directeur van Atlas voor gemeenten was Rein Halbersma onder andere werkzaam als onderzoekscoördinator van de Kansspelautoriteit (Ksa) en als economisch expert bij het economisch-medisch bureau van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hij is in 2002 gepromoveerd in de theoretische natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in economisch beleidsonderzoek.

Rein Halbersma over zijn aanstelling: ’Ik zie mooie kansen om samen met het onderzoeksteam de opdrachtenportefeuille verder uit te breiden en in te spelen op trends en ontwikkelingen in de publieke sector. We gaan de jaarlijkse publicatie Atlas voor gemeenten verder digitaliseren en ik kijk uit naar samenwerking met andere business units binnen Sijthoff Media.

Willem Sijthoff, CEO van Sijthoff Media, is verheugd met de komst van Rein Halbersma: ‘Met Rein hebben we iemand binnengehaald met ruime ervaring en een groot netwerk binnen het publieke domein. Daarnaast zullen zijn uitgebreide ervaring, vele publicaties en contacten in zowel het nationale als het internationale wetenschapsveld ons zeer goed van pas komen.